Het laatste nieuws van de EFRO directie in Brussel

Brussels International publiceert zijn jaarverslag

Ontdek het Jaarverslag 2023 van Brussels International. Dit activiteitenverslag presenteert de regionale expertise van de instelling op het gebied van structuurfondsen, Europese en internationale betrekkingen, en haar rol als vertegenwoordiger van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (BHG) in de wereld.

2023 wordt gekenmerkt door een aantal ambitieuze realisaties: versterking van de capaciteiten van de partnergewesten op het vlak van stedelijke veerkracht, bevordering van mondiaal burgerschap en solidariteit binnen het BHG, deelname aan de staatsbezoeken aan Zuid-Afrika en Duitsland, alsook aan de Brussels Days in Madrid en Barcelona, enzovoort.

Op multilateraal niveau coördineerde Brussels International (BI) de organisatie van de Brussels Urban Summit, een unieke bijeenkomst van 322 steden en drie invloedrijke netwerken die hun samenwerking willen versterken om de stem van de steden te versterken.

2024 wordt meer Europees dan ooit! Van januari tot juni 2024 zal Belgi√ę het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie waarnemen. Alle Belgische actoren bereiden zich hier al bijna twee jaar actief op voor, maar 2023 was een bijzonder druk jaar.¬† Het BHG is volop betrokken geweest bij dit voorbereidingsproces, en in het bijzonder bij de taskforce geco√∂rdineerd door de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken. Tegelijkertijd heeft de directie Europa een taskforce opgericht om te zorgen voor een goede co√∂rdinatie en informatiedoorstroming naar alle Brusselse stakeholders.

2023 stond ook in het teken van de oprichting van de directie Europa, het resultaat van de fusie van de Delegatie van het BHG bij de Europese Unie (EU) en de cel Europese Zaken van Brussels International, omgedoopt tot de cel Europese Coördinatie. Dit besluit zal de samenwerkingen en de coördinatie van Europese zaken versterken, van onderhandeling tot uitvoering.

De EFRO-directie is het afgelopen jaar doorgegaan met de uitvoering van het programma 2021-2027. Het jaar werd gekenmerkt door de goedkeuring van het programma door de Europese Commissie, de lancering van een reeks oproepen tot het indienen van aanvragen en de selectie van de eerste 31 projecten.

Share This