Het laatste nieuws van de Europese Unie in Brussel

Inhuldiging van een nieuwe ruimte voor cultuur,
ontspanning en werk in het Brusselse Beursgebouw.

 

Europa en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest investeren in onze toekomst!

Samen en dankzij het EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) voeren Europa en het Gewest talrijke projecten uit ten voordele van de Brusselaars.

Een “Meer voor Brussel”!

MEER SOCIALE COHESIE IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

Dit project, gefinancierd door de Stad Brussel, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de federale overheid, de vereniging Belgische Brouwers alsook de Europese Unie, werd op 7, 8 en 9 september ingehuldigd.

De restauratie van de 12.000 m² van dit iconische Brusselse gebouw met vijf verdiepingen, begon in 2019. De ruimte is voortaan elke dag van het jaar open voor Brusselaars en de toeristen die onze stad bezoeken.

 

EEN RUIMTE VOOR EDUCATIE, WERK EN ONTSPANNING MET RESPECT VOOR ONS ERFGOED EN ONZE GESCHIEDENIS.

Heel wat getalenteerde vaklui werkten mee aan de restauratie van deze negentiende-eeuwse bouwkundige parel. Vandaag komen bezoekers er terecht in een echt openluchtmuseum, met een doorgang die de voetgangerszone met de Grote Markt verbindt. Ze kunnen er kiezen uit een bezoek aan het café, de brouwerij of de sky bar, waar ze een prachtig uitzicht hebben op het centrum van Brussel en het dak van het Beursgebouw.

Op de bovenverdieping bevindt zich Belgian Beer World, een interactief museum over de Belgische brouwgeschiedenis. In de kelderverdieping ligt de archeologische site Bruxella 1238, met overblijfselen die meer dan 800 jaar oud zijn. En in de zalen gelegen rondom de monumentale centrale ruimte biedt het Beursgebouw ten slotte ook onderdak aan een zakencentrum, met coworkingruimtes, vergaderzalen en lokalen voor conferenties en seminars.

Stad Brussel ontving van EFRO 7,2 miljoen euro voor dit project, waarvan 50% voor rekening van Europa is en 50% van het Gewest.

Meer info over dit project op www.boursebeurs.be 

Deze steun van Europa en Brussels Gewest in het kader van het EFRO is een “Meer voor Brussel”!

Share This