Het laatste nieuws van de Europese Unie in Brussel

Het HAMSTER-project huldigt een nieuw innovatief instrument
in voor de Brusselse bouwsector

 

Europa en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest investeren in onze toekomst!

Samen en dankzij het EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) voeren Europa en het Gewest talrijke projecten uit ten voordele van de Brusselaars.

Een “Meer voor Brussel”!

MEER ONDERZOEK EN INNOVATIE IN HET BRUSSELS-HOOFDSTEDELIJK GEWEST

In overeenstemming met een van de prioriteiten van het EFRO-programma 2014-2020, gewijd aan de versterking van onderzoek en innovatie, worden verschillende projecten uitgevoerd om de opkomst en consolidatie van innovatieve technologische sectoren in Brussel te ondersteunen.

VOOR ENERGIE-EFFICIĂ‹NTIE EN DUURZAAM BOUWEN

Zo werd op 7 februari het HAMSTER-project van Buildwise (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor de Bouw) en zijn partners (ULB, VUB, UCL en Ecam) ingehuldigd. Dit nieuwe Hamster lab is gevestigd in de lokalen van Greenbizz, de Brusselse incubator voor duurzame economie.
Innoviris is ook partner in het project.

De HAMSTER (Hot Box-Cold Box) proefpost simuleert het binnen- en buitenklimaat; hiermee kunnen de gecombineerde effecten van warmte-, lucht- en vochttransport bij bouwelementen met realistische afmetingen op een uitgebreide manier worden getest. Een essentiële voorziening voor het ontwikkelen en evalueren van innovatieve en duurzame bouwoplossingen.

De HAMSTER proefpost wordt door veel verschillende bedrijven en organisaties gebruikt, zowel bij innovatieve industriële ontwikkelingen als bij onderzoeksactiviteiten.  De uitrusting kan gebruikt worden door universiteiten, onderzoekscentra en hogescholen in het kader van onderzoeksprojecten, maar ook door de industrie voor de ontwikkeling van bijvoorbeeld innovatieve producten of nieuwe uitvoeringstechnieken.

In financieel opzicht bedragen de totale kosten van het project 1,89 miljoen euro, met een EFRO-bijdrage van 1,51 miljoen euro, waarvan 50% door Europa en 50% door het Gewest wordt gedekt.

Deze steun van Europa en Brussels Gewest in het kader van het EFRO is een “Meer voor Brussel”!

Share This