Programmeren van projecten FEDER 2014 – 2020

L(ag)UM

Het doel van het project is om een ​​moestuin aan te leggen op het dak van een toekomstige Colruyt-winkel, die onderzoeksactiviteiten in de duurzame voedingssector mogelijk zal maken.

Het gaat om het creëren van een educatieve en experimentele ruimte voor plantaardige productie in samenwerking tussen de gemeente Elsene en de ULB. L (ag) UM breidt dus het project uit van het nabuurschapscontract van Maelbeek (dat bestaat uit de ontwikkeling van een groene pool) met een tuinbouwoppervlakte van ongeveer 1.500m². Deze oppervlakte zal gebruikt  worden voor onderzoeksdoeleinden en als een plek van ontdekking en inspiratie voor stadslandbouw voor burgers. Deze plek biedt een uitstalraam van de verschillende plantculturen bovengronds die mogelijk en reproduceerbaar zijn door de burgers. Door een toepassingsruimte voor bovengrondse landbouw aan te bieden, vormt dit initiatief een aanvulling op de bestaande training in open terrein. Er zijn samenwerkingsverbanden gepland met korte cursussen buiten het EFRO, en met netwerken en initiatieven van non-profitorganisaties die zich bezighouden met duurzaam voedsel.

Het project kreeg ook een  bodemsanering subsidie voor studies, bodemanalyses en saneringswerken.

 

Addresse : rue du Viaduc, 133 Bruxelles 1050 Belgique

Catégorie de projets : Axe 1

Programme : 2014 – 2020

Budget total : 1.60 Mio €

Budget EU + RBC : 1.20 Mio €

L(ag)UM

rue du Viaduc, 133 Bruxelles 1050 Belgique

Share This