Programmeren van projecten FEDER 2014 – 2020

IRISPHERE (Citydev)

Het IRISPHERE-programma, gecoördineerd door citydev.brussels, wil de ontwikkeling van de kringloopeconomie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bevorderen.

Het heeft een dubbele ambitie: de Brusselse ondernemingen begeleiden om de kringloop van materialen te verbeteren en de samenwerking tussen ondernemingen op gewestelijk vlak vergroten. Het IRISPHERE-team staat gratis bij om synergieën op het vlak van materialen en diensten op te zetten.

Op basis van een beproefde methodologie biedt het IRISPHERE-team individuele of collectieve begeleiding om de economische opportuniteiten tussen bedrijven op lokaal niveau te identificeren, te beoordelen en aan te grijpen.   Duurzame partnerschappen voor de herwaardering van materialen of het delen van voorzieningen, resources en diensten kunnen worden ontwikkeld.

Het IRISPHERE-programma, dat tot 2021 loopt, wordt gedragen door een breed consortium van Brusselse actoren die voorlopers zijn op het vlak van kringloopeconomie. Dat consortium bestaat uit citydev.brussels, EcoRes, Lateral Thinking Factory, Greenloop, BECI, La Ferme Nos Pilifs,  Leefmilieu Brussel, Net Brussel, de Haven van Brussel, de Brusselse Havengemeenschap, atrium.brussels en greentech.brussels by impulse.brussels.

 

Addresse : Rue Gabrielle Petit 6 Bruxelles 1080 Belgique

Catégorie de projets : Axe 3

Programme : 2014 – 2020

Budget total : 1.46 Mio €

Budget EU + RBC : 1.46 Mio €

IRISPHERE

Rue Gabrielle Petit 6 Bruxelles 1080 Belgique

Share This