Programmeren van projecten FEDER 2014 – 2020

Hamster: Warmte, lucht en vocht reële schaal Testfaciliteit voor bouwelementen

Het HAMSTER-project beoogt testapparatuur te ontwerpen, te bouwen en te valideren om het hygrothermische gedrag en de energieprestaties van bouwelementen met realistische afmetingen te bestuderen.

Deze apparatuur is innovatief in zijn veelzijdigheid, aangezien het binnen- en buitenklimaat volledig kan worden nagebootst, de installatie de verschillende soorten wanden van een gebouw (muren, hellende of platte daken, vloeren) zal bestuderen en beide meetproeven onder statische omstandigheden zal bereiken (U-waarde metingen) en in dynamische omstandigheden waarvoor de variaties van het buitenklimaat worden gesimuleerd (onderzoek van het hygrometrische gedrag, enz.).

Het materiaal is geĂŻnstalleerd in het “Greenbizz” centre of excellence in duurzaam bouwen en zal beschikbaar worden gesteld aan elke entiteit die het wil gebruiken als onderdeel van zijn onderzoek aan het einde van het project.

 

 

Addresse : Rue Dieudonné Lefèvre, 17 Bruxelles 1020 Belgique

Catégorie de projets : Axe 1

Programme : 2014 – 2020

Budget total : 1.89 Mio €

Budget EU + RBC : 1.51 Mio €

HAMSTER

Rue Dieudonné Lefèvre, 17 Bruxelles 1020 Belgique

Share This