Programmeren van projecten 2014 – 2020

Divers Eldery Care

Het percentage 65-plussers in Brussel is 27% en tegen 2020 zal de helft van deze mensen vanwege migratiestromen van buitenlandse origine zijn. Veroudering  gaat soms gepaard met een afname in cognitieve en communicatieve vaardigheden, een fenomeen dat bekend staat als seniele dementie.

Vaakis dit moeilijk te accepteren. De kenmerken van seniele dementie en adequate zorg zijn in toenemende mate bekend bij immigrantenpopulaties. Om op dit probleem in te spelen en de getroffen mensen beter te verzorgen, wil Divers Eldery Care de verschillende belanghebbenden betrekken bij een toegepast onderzoeksproject. Het doel van dit onderzoek is om de actoren van de sector te voorzien van de kennis en methoden van behandeling die geschikt zijn voor de follow-up van ouderen met verschillende culturele achtergronden die tijdens hun fasen van dementie soms terugvallen in hun jeugd en hun oorspronkelijke cultuur.

Het project zal verschillende fases doorlopen, variërend van bewustzijn en preventie tot een diagnostische fase voordat geschikte behandelingsmethoden worden gedefinieerd.

 

Addresse : Nijverheidskaai 170 Bruxelles 1070 Belgique

Catégorie de projets : Axe 1

Programme : 2014 – 2020

Budget total : 0.67 Mio €

Budget EU + RBC : 0.67 Mio €

Divers Eldery Care

Nijverheidskaai 170 Bruxelles 1070 Belgique

Share This