Programmeren van projecten FEDER 2014 – 2020

COOPCITY

Het COOPCITY-project wil Brussel helpen een “slimme stad” te maken, een stad die zich richt op sociale innovatie en nieuwe sociale en innovatieve economische modellen.

Het project wil Brussel een centrum bieden voor sociaal, coöperatief en collaboratief ondernemerschap. COOPCITY omvat vijf ondersteuningsprogramma’s (‘Starters’, ‘Scale Up / Growth’, ‘Diversification’, ‘Catalyst voor multi-stakeholderprojecten’ en ‘Generator van sociale innovaties’) en een co-working-ruimte ten dienste van sociale innovatie en sociaal ondernemerschap.

De doelstellingen van het project zijn dan ook om bij te dragen tot het creëren van economische activiteiten en werkgelegenheid, met name op het gebied van sociaal ondernemerschap, om beter tegemoet te komen aan de sociaal-economische verwachtingen van Brusselaars, en om de inzetbaarheid te verbeteren (actieve inclusie, “gelijkheid van mannen en vrouwen”, bestrijding van discriminatie, enz.) en het vergroten van het potentieel voor het creëren van duurzame activiteiten en banen.

 

Addresse : rue Coenraets 72A Bruxelles 1060 Belgique

Catégorie de projets : Axe 2

Programme : 2014 – 2020

Budget total : 4.64 Mio €

Budget EU + RBC : 4.18 Mio €

COOPCITY

rue Coenraets 72A Bruxelles 1060 Belgique

Share This