Programmeren van projecten FEDER 2014 – 2020

Brussels Cruise Terminal

Met een kade van 240 meter lang en 12 meter breed is de Brussels Cruise Terminal de nieuwe passagiersterminal van de Haven van Brussel. Hij is gelegen in de voorhaven, ter hoogte van de Meudon paviljoenen en er kunnen riviercruiseboten aanmeren tot 135 meter lang, met een capaciteit van 200 passagiers. 

Dit project is het resultaat van een samenwerking tussen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Stad Brussel, Brussel Mobiliteit, Visit Brussels en de Haven van Brussel en werd gedeeltelijk gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling EFRO. Ontwikkeld als onderdeel van het Kanaalplan, willen we meegaan in de trend van de ontwikkeling van toeristische cruises en de waterweg beter integreren in het stedelijk weefsel. De groene wandeling van Neder-Over-Heembeek is bereikbaar vanaf de voetgangersbrug van de terminal.

 

Addresse : chaussée de Vilvorde 146 Bruxelles 1120 Belgique

Catégorie de projets : Axe 3

Liens utiles :

Programme : 2014 – 2020

Budget total : 4.83 Mio €

Budget EU + RBC : 2.87 Mio €

Brussels Cruise Terminal

chaussée de Vilvorde 146 Bruxelles 1120 Belgique

Share This