Programmeren van projecten FEDER 2014 – 2020

BoerenBruxselPaysans

BoerenBruxselPaysans is gebaseerd op een visie die de transitie van onze voedselsystemen (productie, verwerking, distributie en consumptie) omvat om te zorgen voor respect voor de omgeving en de mogelijkheden van toekomstige generaties. Deze visie is, als onderdeel van het project, gericht op het verbeteren van de veerkracht van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 De missie van BoerenBruxselPaysans is om de productie en lokale voedselverwerking (Brussels Hoofdstedelijk Gewest en haar voedingsbodem) te vergemakkelijken en te verhogen volgens ecologische productiemethoden, gericht op Brusselse eters. Het heeft als doel om hun toegang tot kwaliteitsvoedsel te bevorderen door middel van korte ketens, om het bewustzijn van duurzaam voedsel in al zijn aspecten te vergroten en hen te betrekken bij de lokale voedseldynamiek.

 Het doel is om een ​​proefproject te creëren dat reproduceerbaar is en de volledige duurzame voedselketen, van productie tot consumptie, integreert. Dit pilootproject is opgezet aan de rand van het voorstedelijk gebied, voornamelijk in Anderlecht (Neerpede en Vogelzang). Het doel zal worden bereikt door middel van methodologische en technische ondersteuning aan projectleiders, opleiding, het aanbieden van infrastructuur en grond, de ontwikkeling van korte verwerkings- en verkoopcircuits, bewustmakings- en netwerkacties. …

 Boeren BruxselPaysans beperkt vrijwillig zijn activiteitenbereik tot het groeien in de grond (en niet boven de grond).

 

 

Addresse : rue de Neerpede Bruxelles 1070 Belgique

Catégorie de projets : Axe 3

Programme : 2014 – 2020

Budget total : 6.87 Mio €

Budget EU + RBC : 5.86 Mio €

Share This