Programmeren van projecten FEDER 2014 – 2020

BEURS/BOURSE

Het project heeft tot doel een nieuw cultureel, commercieel en toeristisch knooppunt te creëren rond Belgisch bier in het Bourse-gebouw in Brussel. Het huidige geschatte oppervlak van de site is ongeveer 12.500 m² (inclusief kelder en archeologische vindplaats) en het totale bedrag van de werken wordt geschat op 30 miljoen euro.

Het complex wordt georganiseerd rond de grote zaal en omvat een receptie, Belgische bierbelevingsgebieden en de archeologische site “Bruxelles 1238” (verbinding met de kelder), een brouwerij, een opleidings- en seminarcentrum, een speciaal bier business en een Belgisch documentatiecentrum voor bier.

Partners : Belgian brewers  (VZW) en Belgian Beer experience  (beroepsverenigingen)

 

 

Addresse : Boulevard Anspach 80 Bruxelles 1000 Belgique

Catégorie de projets : Axe 2

Programme : 2014 – 2020

Budget total : 28.57 Mio €

Budget EU + RBC : 7.22 Mio €

BEURS/BOURSE

Boulevard Anspach 80 Bruxelles 1000 Belgique

Share This