Programmeren van projecten FEDER 2007 – 2013

EMOVO : Multidisciplinair onderzoeks- en vormingscentrum voor energie- en milieutechnologieën

Het EMOVO project (Energie en Milieu Onderzoek en Vormingscentrum) omvat de creatie van een multidisciplinair ontwikkelings-en vormingscentrum rond energie- en milieutechnologieën op de site Nijverheidskaai 170 te Anderlecht, ten behoeve van een duurzame stedelijke ontwikkeling, met de nadruk op duurzaam energiegebruik en milieuvriendelijk vervoer, gecoördineerd door de betrokken onderzoeksgroepen van de Universitaire Associatie Brussel (EhB en VUB).

Het project zal leiden tot de consolidatie van het onderzoek met betrekking tot het (stedelijk) milieu op een welbepaalde site, hetgeen zal toelaten het gebruik van de bestaande infrastructuur te optimaliseren en de noodzakelijke synergiën tussen de onderzoeksgroepen binnen de associatie te stimuleren teneinde een multidisciplinaire benadering van deze complexe problematiek mogelijk te maken.

 

 

Addresse : Quai de l’Industrie 170 Bruxelles 1070 Belgique

Catégorie de projets : Axe 1

Website : Web site EMOVO

Programme : 2007 – 2013

Budget total : 0.95 Mio €

Budget EU + RBC : 0.45 Mio €

EMOVO : Centre multidisciplinaire de recherche et de formation pour les technologies de l'Ă©nergie et de l'environnement

Quai de l’Industrie 170 Bruxelles 1070 Belgique

Share This