Programmeren van projecten FEDER 2014 – 2020

Abdij van Vorst

Het project Abdij van Vorst heeft tot doel een multifunctioneel cultureel centrum te ontwikkelen op de site van de Abdij van Vorst, beschermd erfgoed sinds 1994 in het historische hart van de gemeente. 

De renovatie van de oude abdij zal het mogelijk maken er verschillende culturele, sociale en economische functies in onder te brengen die gericht zijn op de stad en die toegankelijk zijn voor alle inwoners van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Op termijn zal de site onderdak bieden aan de academie voor muziek, dans en woordkunsten, de Franstalige bibliotheek, een spektakelzaal en een café-restaurant.  Ook zal de site talrijke creatie- en tentoonstellingsruimten bieden evenals plaatsen die specifiek bestemd zijn voor de jongeren en de projecten van burgerinitiatieven.   Opening voorzien in september 2023!

 

 

Addresse : chaussée de Bruxelles/ Boulevard de la deuxième Armée Britanique Bruxelles 1190 Belgique

Catégorie de projets : Axe 4

Programme : 2014 – 2020

Budget total : 29.45 Mio €

Budget EU + RBC : 7.36 Mio €

Share This