Programmeren van projecten FEDER 2007 – 2013

Espace Hôtelier Bellevue

The Belvue, een hotel met uitzicht op Kanaal!

De bouw van het BELVUE-hotel bevindt zich op het terrein van de voormalige Bellevue-brouwerijen. Dit hotel is een totaal innovatief concept, want het is niet alleen een kwaliteitsuitrusting voor toeristen, met een seminarieruimte, maar ook een professionele trainingsruimte voor beroepen in het hotel en de horeca, met de effectieve ondersteuning van de lokale Molenbeek-missie.

Bovendien is het een passief gebouw, laureaat van de wedstrijd ‘Be exemplary’ georganiseerd door Leefmilieu Brussel.

Het hotel is een nieuwe aantrekkelijkheidspool langs het kanaal , waardoor verbindingen tussen Molenbeek en het stadscentrum worden versterkt.

The Belvue Hotel en opleiding

De renovatie van een deel van het oude mouterij heeft de installatie van Molenbeek Formation mogelijk gemaakt .  Molenbeek Formation  biedt training in gastvrijheid en horeca .  Er is ook een praktische toepassingskamer.

De theoretische cursussen worden dus rechtstreeks geïmplementeerd in de 29 kamers van het hotel. Een concessie van tien jaar bindt de gemeente Molenbeek aan een privé hotelier. De hotelier verbindt zich ertoe om 29 stagiairs per jaar te trainen en te begeleiden.  De lokale missie van Molenbeek, is stakeholder van het project.

Het EFRO is betrokken geweest bij de bouw en de renovatie van de infrastructuur.

 

 

Addresse : 31-37 Quai du Hainaut, Bruxelles 1080 Belgique

Catégorie de projets : Axe 2

Programme : 2007 – 2013

Budget total : 4.73 Mio €

Budget EU + RBC : 2.75 Mio €

Espace Hôtelier Bellevue

31-37 Quai du Hainaut, Bruxelles 1080 Belgique

Share This